Stödgrupp

Vi ger stöd till er förening!

- Råd och stöd till föreningar

- Föreningsevent och träffar

- Kurser

- Allt är gratis!

Allt är inte coronasvart för Malmös föreningsliv

Det är lätt att börja misströsta när man hör om hur kultur, idrott, arrangemang och andra event ställts in.  Vi vet att föreningarna har fått drastisk minskad verksamhet, och att många inte haft riktiga möten med sina medlemmar på väldigt länge.  Mycket målas i mörka toner.  Och så är också verkligheten för många.  Så vad kan vi göra?

Föreningsrådgivare

Lari har ansvar för projektledning, nätverk, långsiktiga initiativ, samverkan.

Karolina har koll och håller ihop teamarbetet, processer, kurser, föreningsträffar.

Taher är spindeln i nätet, med kontakter, CRM, relationer, nätverk, och matchning och kurser.

Elin skapar vår kommunikation, grafisk form, dokumentation, kurser.

lari [at] malmoideella.se

karolina [at] malmoideella.se

taher [at] malmoideella.se

elin [at] malmoideella.se

Vi erbjuder

Rådgivning till din förening

Vi som arbetar med föreningsakuten har en bred kompetens inom föreningskunskap och ett stort nätverk. Vi är ett gratis stöd som kan anpassas efter stora som små utmaningar i er förening.

Vi kan ge råd och vägleda er dit ni behöver i frågor som t.ex handlar om:

• Lokaler och hyra

• Ansökningar och bidrag

• Föreningsutbildningar

• Digitala möten

• Annat föreningsrelaterat

Tveka inte att höra av dig till oss så kan vi boka in ett möte för att se hur vi bäst kan stötta er!

Föreningsevent

En gång i månaden anordnar vi ett event på Föreningscenter - Nobel 21. Varje tillfälle har ett aktuellt tema relevant för föreningar i Malmö med inbjuda gäster. Här finns tillfälle att få inspiration, utbyta erfarnehter med andra föreningar och träffa oss på föreningsakuten. Vi bjuder alltid på fika.

Datum under hösten:

• 1 september - Hur kan vi upprätthålla en givande föreningsverksamhet i höst?

• 6 oktober kl: 17-19 - Sponsring, bidrag och föreningsliv - så går det ihop!

• 5 november - Så lyckas din förening! - se inspelningen

• 10 december - Framåtblick - Föreningslivet 2021

Föreningsakuten erbjuder design, vägledning och stöd i arbetet att utveckla er förening. Erfarna processledare och kommunikatörer hjälper er att designa ett medskapande möte/event på Föreningscenter eller online. Vårt erbjudande är kostnadsfritt och riktar sig till styrelser, verksamhetsledare eller andra interna grupper i föreningar.

Tillgängligt för din förening fram till 12 december!

Exempel på vad vi kan hjälpa er att anordna:

• Roligare möten - Hur gör vi dem mer effektiva och engagerande?

• Inkludering och engagemang - Hur kan vi bli bättre på det?

• Förening online - Hur anpassar vi vår verksamhet till distans?

• Söka bidrag - hur funkar det i Malmö?

• Kommunikation - CANVA - Grafisk Design.

Designa era möten med hjälp av oss. Vad som ingår:

• 1-2 h rådgivning och planering av upplägg

• Möteslokal på Nobelv. 21 alternativt digitalt mötesrum

• Stöd för att skapa ett upplägg och ev. processledning

• Enklare förtäring, t.ex fika eller brunch

• Online-teknik

Våra kurser

Få in pengar till er förening
- Lär dig söka bidrag och skriva en bra ansökan!

En interaktiv kurs uppdelad i två delar. Först ges en översikt över olika sätt att hitta och söka bidrag till er förening. Under den andra delen presenteras konkreta tips på hur ni skriver en bra ansökan som vi direkt applicera och övar på i enkla uppgifter.

Delta gärna 2 st från er förening. Ta gärna med projektidé som ni skulle vilja skriva en ansökan för.

Endast 16 platser - först till kvarn gäller.
Vi bjuder på fika.

18 okt, kl. 17-19, Föreningscenter*

(*vi följer smittskyddsläget och flyttar utbildningen online vid behov)

Förbättra er kommunikation -

Lär dig enkel grafisk design

Ta del av enkla verktyg för att kunna skapa mer attraktiva inbjudningar, digitala nyhetsbrev, affischer, flyers mm. Vi kommer att arbeta i det digitala gratisprogrammet Canva.

Kursen riktar sig till dig som är nyfiken oberoende tidigare erfarenhet och det kommer finnas rum att anpassa innehåll efter frågor.

Endast 12 platser - först till kvarn gäller

24 nov, kl. 16.30- 18, Föreningscenter*

(*vi följer smittskyddsläget och flyttar utbildningen online vid behov)

malmoideella_fb.png

Föreningsakuten är ett samarbetsprojekt mellan Malmö Ideella och MISO som finansieras av MKB.

nedladdning.png
original.png